Biogas plant and community greenhouse


Местоположение: Будапешт, Венгрия
Location: Hungary, Budapest

Description:
The aim of the plan is to use the biogas from the large amount of waste accumulated in the area of the former Magnesite Co. of the 10th district of Budapest in an environmentally conscious way, and to develop a concept for the recultivation of the whole area.The main part of the plan is the construction of a biogas plant with greenhouse and community space. The area is the 10th district of Budapest.As part of the extensive industrial network, the mine of Magnesite Co., was the design area. With the gradual closure of the factory,the mining area was gradually filled since 1955 with 2-2.5 million m3 of municipal and construction waste. Nowadays it is an extinct grassland, but there is a huge amount of unused biogas in the underground.It has been waiting for recultivation for decades. The plan is based on environmentally conscious recultivation throughout the life cycle, with 0 energy buildings.The area is thought to be able to become part of an existing park network, creating green islands in a densely built-up city.The plan was organized along 3 imaginary rings, keeping in mind the gradual realization. The inner ring of the park is the central with the biogas plant and community greenhouse. But why would one install such plant? The area is on the top of a 20-year period, producing about 85% biogas efficiency.This amounts to approximately 4500 MWh of electricity per year,which supplies the park's buildings and the surrounding areas, covers the total annual electricity demand of about 2200 households. An important part of the plan is also the utilization of the heat energy: during the winter,It heats the greenhouse where vegetation will be grown for selling or will be used as plantation of the park. In the summer period, it contributes to the demand for domestic hot water in the surrounding residential and industrial buildings,with annual energy of 16.2 million MJ. The estimated annual return 300 Million HUF (1 Million dollar) Exploring the entire life cycle, gas can be used for 25 years,after which the building can switch to geothermal energy installed in the built sumps.On the area there are 3000 m2 of solar panels,and in all buildings the gray water can be used. In the intermediate ring there are covered-open pavilions to assist the use of the park. As a buffer zone,there will be more dense greening at the edges of the area,with 2500 new trees being planted along with the nursery garden. At the edges of the park,there are entrance service buildings. Fitting to the existing terrain,the building is with 3 steps to the terrain.The shed roofs allow the necessary light to penetrate,open up the interior space and responding to the former industrial environment.In terms of space organization,it is divided into 2 lanes,main and service spaces.Each floor can be used as a multifunctional space:main function is the gardening space,but mobile plant storage facilities allow the space to be transformed, resulting in 220 m2 of communal area per floor.At the top level, this is complemented by visual engineering, where the production process can be showed. The exterior and interior of the building are made of exposed concrete.The main spaces are covered with a densely placed filigree lattice mesh support structure with a multi-cell polycarbonate cover.It is a symbol of interaction and collaboration between the industrial past and the needs of the present, and is able to meet the structural and energetic expectations of the function.

Project Supervisor:
---
Other team members:
---
Company information:
---